Organisatie

MuziekPlatform Oost (MPO)

“Muziekplatform Oost wil blaasmuziek actief, inspirerend, zichtbaar en toegankelijk maken voor iedere muziekliefhebber”. Vanuit de passie voor (blaas)muziek en de hieruit voortvloeiende gedrevenheid is gezocht naar participanten die vanuit dezelfde beleving, de missie & visie en hetzelfde muzikale verlangen op een vernieuwende en unieke wijze dit culturele erfgoed weten te koesteren en in praktijk weten te brengen. En daarbij de ambitie zich in de verbinding van vernieuwende initiatieven van zich te laten horen.

www.muziekplatformoost.nl

Musidesk Rijnbrink

Musidesk is onderdeel van Rijnbrink, de ondersteuner van bibliotheken en culturele partners in Oost-Nederland en is in juni 2013 ontstaan vanuit de fusie tussen Muziekuitleen- en Informatiecentrum (MUI) en de Provinciale Bibliotheek Amateur Muziekverenigingen (PBAM).  Musidesk adviseert bibliotheken, scholen en muziekverenigingen op het brede gebied van muziek. Niet alleen in Gelderland en Overijssel, maar in heel Nederland én daarbuiten.

www.musidesk.nl

Het Orkest van het Oosten

Het Orkest van het Oosten brengt, onder leiding van chef-dirigent Jan Willem de Vriend en andere gastdirigenten, ongeveer 25 producties per jaar ten gehore. Ook vormen musici kleine ensembles waarmee ze optreden. Thuisbasis van het orkest is het Nationaal Muziekkwartier in Enschede. 

www.ovho.nl

Cultuurmij Oost

Cultuurmij Oost is het Gelderse kenniscentrum voor amateurkunst, buitenschoolse kunsteducatie en professionele kunst, in juli 2014 ontstaan vanuit de fusie tussen KCG en Edu-Art. Samen met culturele organisaties en gemeenten creëert Cultuurmij Oost goede condities voor kunst en cultuur in de hele provincie. Cultuurmij Oost adviseert, ontwikkelt bovenlokale projecten en brengt kennis waar die ontbreekt. Samenwerking staat daarbij altijd centraal.
Cultuurmij Oost wordt gesubsidieerd door het provinciaal bestuur van Gelderland.

www.cultuurmijoost.nl

Zwolse Theaters

Verrassen, boeien en binden!
Het theater. Waar men samenkomt voor ontmoeting, beleving en cultuur. Zo zijn de Zwolse Theaters een bron van inspiratie, creatie en verbinding.

Inspirerend van begin tot eind 
Het  team denkt graag met u mee. Vanuit passie, kennis en creativiteit. Door goed te luisteren naar uw wensen ontstaan er verrassende invullingen. Van intieme meetings tot een groot congres. Van trapeze-acts tot een spetterende diner-experience op het podium. Laat de theaterprogrammering aansluiten op uw event of maak een voorstelling met uw collega’s in de hoofdrol. De mogelijkheden zijn werkelijk onbegrensd. In samenwerking krijgt uw event een identiteit. 

www.zwolsetheaters.nl

HGO

HGO geeft per seizoen ruim honderd symfonische concerten in Arnhem, Nijmegen, Zutphen, Ede, Doetinchem en Apeldoorn. Ook geeft Het Gelders Orkest regelmatig concerten in het buitenland. Het orkest begeleidt jaarlijks een opera in samenwerking met de Nationale Reisopera en verzorgt de begeleiding van diverse koren in de regio. Tot de reguliere activiteiten van het orkest behoren verder cd-opnamen, kamermuziekconcerten en een groot aantal educatieve activiteiten.

www.hetgeldersorkest.nl

ArtEZ conservatoria

Voor ruim 3000 studenten verzorgt ArtEZ een samenhangend aanbod van bachelor- en masteropleidingen in beeldende kunst, architectuur, mode, vormgeving, muziek, theater, creative writing, dans en kunsteducatie. Tegelijkertijd is ArtEZ een gespecialiseerde kennisinstelling, waarin lectoren theorie en praktijk verbinden. ArtEZ werkt samen met een groot aantal partners in binnen- en buitenland, zoals collega-onderwijsinstellingen, bedrijven, overheden en non-profitorganisaties.

Artistieke, intellectuele en persoonlijk groei
Het onderwijs bij ArtEZ is gericht op de artistieke, intellectuele en persoonlijke groei van studenten. Ze worden opgeleid in een professionele rol die nauw aansluit bij hun talent, persoonlijkheid en ambities. Daarbij worden ze begeleid door docenten die hun sporen in de beroepspraktijk ruimschoots hebben verdiend. Door die individuele benadering worden ze optimaal voorbereid op hun loopbaan als kunst- en cultuurprofessionals.

Arnhem, Enschede en Zwolle
ArtEZ is een van de grote kunsthogescholen in Nederland en is gevestigd in Arnhem, Enschede en Zwolle. De hogeschool heeft naast circa 3000 studenten, 900 docenten en andere medewerkers. Het College van Bestuur en de ondersteunende diensten zijn geconcentreerd in Arnhem.

www.artez.nl

  • HetGeldersOrkest
  • Musidesk
  • MuziekPlatform Oost
  • Orkest van het Oosten
  • Zwolse theaters
  • Cultuurmij Oost 01

Een initiatief van Cultuurmij Oost (vh KCG) en Musidesk Rijnbrink (vh MUI) in samenwerking met de deelnemende orkesten en podia.